Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

10 de febrer del 2024

“SOMX1” Posem fi a l’assetjament escolar

El dimarts a la tarda es presentava a l’Escorxador “SOMx1” una associació penedesenca per a la prevenció de l’assetjament en edat escolar. Amb uns objectius i un funcionament inicial clar, i amb la voluntat de prevenir l’assetjament i acompanyar les famílies afectades.
Segons la Viquipèdia l’'assetjament escolar (conegut molts cops amb l'anglicisme bullying) es produeix per l'exposició d'un alumne, de forma repetida i durant un temps, a accions negatives, que exerceix un altre o altres alumnes, destacant-ne la continuïtat en el temps, el desequilibri de poder (real o percebut) i el desig conscient de ferir,tant de manera física com verbal, o procedint a l'exclusió social.
La Generalitat de Catalunya ofereix recursos en xarxa en relació a l’assetjament. Formacions, protocols, suport telefònic, aplicacions per als mòbils, el programa Aquiproubullying que posa a l’abast dels docents recursos necessaris per elaborar un projecte de prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament amb la participació de tota la comunitat escola.
Eines i suports a dos nivells ben diferents i necessaris: a llarga distància i a curta distància. La presencialitat, la proximitat i l’acompanyament en la distància curta poden arribar a ser definitius, de ben segur. La millor manera de combatre aquesta xacra social infame i intolerable.L’enhorabona i bona feina al grup impulsor del “SOMX1” Telèfon 671984712 somperun@gmail.com https://sites.google.com/view/somx1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada