Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

3 d’abril del 2023

La vida és mòbil (2)

Demolidor i més que preocupant el darrer 30 minuts de TV3 “La gran distracció” que analitza l’efecte de les pantalles en les generacions més joves. Un reportatge interessantíssim sobre el mal ús, l’abús i la toxicitat de les pantalles recreatives. Però també una història que fa por i que fa patir. Perquè el que ara pot semblar només un motiu de discussió amb el fills esdevindrà un problema social d’aquí uns anys.El reportatge comença amb un nen a dalt d’una atracció de cavallets, el clàssic carrusel. Però la criatura no està pendent de l’entorn ni del puja i baixa. Està enganxat al mòbil que té entre les mans. (Mònica Planas) Aprofito per fer una falca: que tornin els cavallets del Quique i s’enduguin de la plaça del Penedès l’artefacte Disney que hi ha!
Segons l’UNICEF només un de cada quatre pares limita l'ús de pantalles. I aquí rau bona part del problema.
Fa anys que som al cap del carrer, que l’aparell que portem a la butxaca -o al bolso- ens té ben controlats. D’això se’n diu “capitalisme de vigilància”. A la butxaca porteu un supercomputador -més potent que el més potent del món de fa 25 anys- però el d’ara és més conscient del que passa al seu voltant. (JM Ganyet: La democràcia mor al núvol).
Facebook ja va descobrir que era més fàcil modificar el futur que predir-lo, perquè hi ha una relació de causa i efecte entre el que veiem a les pantalles i el nostre comportament (Antoni Bassas. L’espia del mòbil). I així estem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada