Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt, pensadora alemanya d'origen jueu que va aprofundir en l'activitat política, el totalitarisme i la modernitat).

1 de febrer de 2023

Foc

Ahir vam fer un bon foc a l’hort. Des de la primavera de l’any passat que no estava permès i l’acumulació de restes orgàniques era considerable. Ara sí, i la veritat és que la pila feia muntanya.Foc purificador, foc entotsolador. Les flames atrauen i es fan mirar. T’abduexen i et fan badar. Durant una bona estona vam goaitar les flames i la veritat és que és tot un espectacle enlluernador. L'escalfor durarà un parell de dies i caldrà estar al cas, per tal d’evitar problemes.
Em ve al cap la pel·licula “La recerca del foc” (La Guerre du feu) del 1981. Una pel·lícula d'aventures prehistòriques franco-canadenca dirigida per Jean-Jacques Annaud. És una adaptació de la novel·la homònima escrita l'any 1909 per J.-H. Rosny. Si alguna cosa queda clara és la importància del domini del foc. Al neolític i també a hores d’ara. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada