Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

19 de juliol del 2023

Grup dels set (G7)

Les dones d’una colla d’amics de la qual en formo part es troben un cop al mes per sopar i fer-la petar una estona. Temps enrere sopaven i anaven al cine.
Els homes del mateix grup ens hem organitzat. Hem constituït de manera simple i sense escarafalls un grup, el Grup dels Set (G7). Un grup més de WhatsApp.
El nom de G7 ens recorda el totpoderós Grup dels Set, un grup de països del món amb un pes polític, econòmic i militar considerat rellevant a escala global. La comparativa es fa inevitable però aguantem bé la pressió, no ens tremolen les cames.
Volem ser ni més ni menys que un grup d’homes que, tot aprofitant els sopars mensuals de les parelles, també podem quedar per prendre una copa, sopar o el que convingui. I ja de pas arreglar una mica -que no del tot- el món, que feina n’hi ha.
No som els “Hombres G”, la banda de pop rock dels anys 80 prou coneguda i exitosa, ni tampoc els 7 samurais de la pel·lícula d’Akira Kurosawa, ni les 7 trompetes de l’Apocalipsi.
El 7 és considerat un nombre màgic perquè es compon del sagrat número 3 i del terrenal número 4. Així estableix un pont entre el cel i la terra. Asseguren que per a Pitàgores el 7 era “el número perfecte”; Dante Alighieri l'usava a les seves obres; i la Bíblia ho esmenta amb freqüència.
Les relacions d'amistat han estat àmpliament retratades tant en el món de la literatura com en el del cinema i la televisió. A tall d’exemple la sèrie de televisió Friends, una comèdia de situació que girava completament a l'entorn de la relació de sis personatges.
Reevindico l’amistat com a experiència humana de vital importància, lliurement volguda i plenament satisfactòria en molts casos.
Deixeu-me ser una mica irreverent: hi ha amistats que acaben bé i d'altres que duren tota la vida.
Arribats en aquest punt es fa inevitable visionar el tema L’amistat de la pel·lícula d’animació El llibre de la selva (Disney Music 1992) https://youtu.be/UQtL8BHI93M 

1 comentari: