Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

13 de juliol del 2023

A quatre mans. El Miquel i el Martí a la Torras i Bages

La convocatòria era ben explícita: concert de piano a quatre mans del Miquel i el Martì Villalba Castells. Biblioteca Torras i Bages. Dimecres 12 de juliol de 2023. A 2/4 de 7 de la tarda. Després de tot un seguit de gires d’estrelles del rock i del ViJazz, a mode de teloners, arriba el concert més esperat de l’estiu: el Miquel i el Martí tocant a quatre mans un repertori breu i variat per a tots els públics. Si us ho perdeu no podreu dir mai allò de “jo també hi era”. A més a més gaudireu de l’exposició temporal que el Martí té al 1r pis de la Torras i Bages.
La participació va ser tot un èxit: una cinquantena de persones al 1r pis de la biblioteca, habilitat com a sala de concerts. Família, amics, coneguts i saludats.
Un repertori variat: dues peces clàssiques de Von Weber (Sonatine i Romanze); Ocell trist de Frederic Mompou; Por una cabeza, un tango de Carlos Gardel; dues melodies de l'àlbum Bestiari i un merescudíssim i ja anunciat bis abans d`hora, a mode d’espòiler, Com el far-west no hi ha res de La Trinca. No em direu que no són vint minuts mal comptats però molt ben aprofitats!
Com a pare -i comànager- dels dos artistes de revista sento una alegria immensa per mil-i-una raons. Em sento feliç i emocionat, a punt de trencar el plor, tot just ja a l’inici de la primera peça. Contenció, contenció… em demano a contracor.
Si per separat cadascun d’ells ja té mèrit, junts el valor augmenta exponencialment. Tot va rodat i fins i tot el grinyol d’alguna nota passa gairebé desapercebut.
La reacció del públic és entusiasta i de sorpresa. És el primer cop que actuen conjuntament en un concert de petit format de cara a un públic que, si bé ja està predisposat des del minut 1 a l’aplaudiment sentit, tampoc no regala res.
Les peces es van succeint sense imprevistos i arriba el bis ja pregonat amb antelació pel Martí i rebut amb complicitat per la concurrència. Com el far-west no hi ha res posa fi a uns 20 minuts de concert dels Villalba-Castells brothers.
Gràcies a la Torras i Bages per l’oportunitat i l’ús de les instal·lacions i a tot el públic per la complicitat i el suport rebut. Perquè la vida, sense música, només seria soroll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada