Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

8 de setembre del 2023

Un museu de gamma alta

Valls (aquell poble que hi als afores de Montblanc) obrirà al públic avui 8 de setembre Món Casteller, el Museu Casteller de Catalunya a tocar de l’emblemàtica plaça del Blat, Km0 del fet casteller.
El nou equipament cultural i turístic vol ser un referent museístic del món dels castells i un espai obert per a la interpretació i promoció del fet casteller.
2.800m2 del museu per sentir i viure les emocions dels castells i descobrir els valors i tot el que envolta el fet casteller, una tradició única amb més de dos segles d’història i declarada el 2010 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco
El recorregut museogràfic destaca per la utilització d’audiovisuals i muntatges immersius i sensorials amb un relat que vol arribar a tot tipus de públics.
El juny de 2009 es va presentar el projecte arquitectònic, obra de l'arquitecte Dani Freixes. Les obres han anat arrossegant diversos retards. Avui es tanca el cercle. Esperem que sigui realment un museu de gamma alta.
Des del meu aterratge al Penedès, el 1990, que segueixo l’actualitat castellera. Sóc soci dels Castellers de Vilafranca i durant un parell de dècades he fet pinya i fins i tot he estat a galeres les diades assenyalades i quan s’han tirat castells de gamma extra.
Si hagués de triar una foto fixa castellera em quedaria amb la del 31 d’agost de 2001: per primera vegada a la història una mateixa colla descarrega dos castells de nou alhora, espectacle meravellós que hem pogut reviure aquesta festa major.
Doncs això: força, equilibri, valor i seny -que falta en fan-!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada