Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

3 de febrer del 2023

Llibres - Periscopi 10 anys

La mort d'un enginyer de mines jubilat fa aparèixer una enorme col·lecció de llibres, que s'ha quedat sense bibliotecari. 70.000 llibres en una casa: descobreixen la biblioteca domèstica més gran d'Alemanya.
L'enginyer de mines jubilat Bruno Schröder va convertir casa seva en una gran biblioteca. L'home tenia 88 anys, vivia tot sol i era un amant de la literatura.Només tenia un armari per a la roba que trencava amb la biblioteca Una de les poques persones amb qui es relacionava era el llibreter del poble, Silke Meyer. Cada setmana li encarregava i comprava entre 20 i 30 llibres de tots els gèneres excepte de novel·la rosa.
Amb la mort de Schröder, la biblioteca ha quedat sense bibliotecari ni ningú que se'n faci càrrec. La dona de l'enginyer viu en una residència per a gent gran i la dona que la cuida està buscant persones interessades en aquesta enorme col·lecció literària.
(Núria Juanico Llumà, ARA)
L’editorial Periscopi ha fet 10 anys. La feina feta pel que fa sobretot a la publicació en català d’autors d’arreu del mòn ha estat fantàstica. És l’editorial de capçalera de l’hereu de casa i n’estic convençut que si és un bon lector és en bona part gràcies a Periscopi. Uns quants dels llibres que tomben per casa: Nascut de cap dona; L’ala esquerra; Bona sort; Capvespre; Aprendre a parlar amb les plantes; Un cor massa gran; Canteu, esperits, canteu; Terra somnàmbula… L'enhorabona i per molts anys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada