Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

15 de desembre del 2023

Economia social i solidària. SIS Caprabo, el supermercat ecosocial inclusiu del futur.

Ahir dijous 14 de desembre va tenir lloc una inauguració especial al carrer Bisbe Morgades 23 de la vila. Un Supermercat Inclusiu i Social (SIS), un supermercat amb un espai SIS, “un punt de trobada i relació per a compartir, beure, menjar, treballar, aprendre i construir un futur més just i solidari”.
SIS és “un nou model de franquícia social que neix de la mà de cinc entitats vinculades a l’economia social i solidària (ESS): Entrem, Grup Alba, Moltacte, Bildi Grafiks i Tàndem Social. Aquestes cooperatives s'han aliat amb Caprabo, distribuidor referent a Catalunya, per crear el supermercat ecosocial inclusiu del futur.
Un model de supermercat innovador centrat en la responsabilitat social, la sostenibilitat ambiental i el canvi climàtic i que integra els col·lectius exclosos de la nostra societat..
També és un bar-cafeteria que ofereix aliments i begudes provinents de productors locals i sostenibles, i un espai on treballar i intercanviar coneixements”.
L’economia serà social i solidària… o serà capitalista i consumista. Com a individus, com a consumidors, tenim el gran poder de consumir responsablement, sosteniblement i fent ús del comerç just. Un poder immens si se sap aprofitar, la qual cosa no és del tot fàcil en aquest món tan complicat que tenim i amb tanta irresponsabilitat a tots els nivells.
Molta sort i encert a aquesta iniciativa social i solidària!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada