Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

29 de desembre del 2023

Com pots menjar millor i cuidar el planeta?

En aquests dies de menges desorbitades i molt bones, tot sigui dit, algunes reflexions sobre com menjar millor i cuidar el planeta, que una cosa porta a l’altra. De fàcil lectura per qui ho vulgui entendre.
Al darrer número de la revista CRÍTIC (Helena Martín, 5/10/2023) ho expliquen clar i català amb la col·laboració de FàcilMent - Lectura Fàcil.
Els aliments que mengem
donen el que necessitem al nostre cos
per funcionar durant tot el dia.
Però a vegades no sabem d’on venen els aliments
o si són bons o dolents per a la nostra salut.
A més, moltes vegades els aliments que mengem
venen d’altres parts del món
i portar-los fins on som
provoca problemes de contaminació.
A més, a les famílies pageses que treballen al camp,
no se’ls paga el preu just pels aliments.
Però, encara que sembli difícil,
hi ha maneres de tenir una “alimentació sostenible”.
Alimentació sostenible: prendre decisions sobre el que mengem perquè no sigui dolent per al medi ambient ni per a la nostra salut. Que vol dir:
Menjar aliments collits a prop.
Comprar al mercat o al pagès.
No comprar menjar “processat”.
No llençar menjar.
Doncs això. Som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada