Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

28 d’octubre del 2023

Religions… per amor de Déu!

Roger-Pol Droit escrivia el 2000 un llibre de petit format i de lectura fàcil i amena sobre les religions (Les religions explicades als fills. La Campana) per tal de respondre a les preguntes de la seva filla adolescent.
Un llibre que vol ser útil també als adults com a font d'informació cultural, precisa i objectiva, del tot necessària a data d’avui on en tots els països conviuen persones de creences diferents, que han d’aprendre a conèixer-se. I també, és clar, ateus i agnòstics, que l’autor no oblida.
Judaisme, cristianisme, islam, hinduisme, budisme… què tenen en comú? Què els separa? Per què hi ha tantes religions i gent que no en té cap?
D’acord en què és indispensable de tenir punts de referència sobre aquestes qüestions, per “cultura general” i per la comprensió de les obres d’art. Per a la vida quotidiana en el món actual. Que no sigui que perdem l’oremus que deia el Salvador Alsius. I això no ho és tot. Les religions són un element essencial de l’experiència humana.
Vilafranca acollirà aquest dissabte la Nit de les Religions, per fomentar el coneixement mutu entre les diverses confessions religioses que conviuen a Vilafranca, emmarcada en la commemoració del 75è aniversari de la declaració universal dels Drets Humans, essent la llibertat de pensament, consciència i religió un d’aquests drets.
La Nit de les Religions començarà amb un acte inaugural dissabte a les 12h a l’auditori de VINSEUM amb una ponència de Lola López, antropòloga, i la presència de les autoritats i representants de les diverses confessions, amb parlaments de l’alcalde FranCisco Romero, de la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, del director de la Fundació Pinnae, Joan Melero, i de la presidenta d’AUDIR, Montse Castellà. L’acte serà conduït per Jep Bargalló i comptarà amb l’actuació musical d’Anna Roig. Durant la tarda hi haurà diverses xerrades i exposicions audiovisuals en els diferents centres de culte de la Vila.
Hi participen la Comunitat Bahá’í, la Comunitat Budista de l’Interésser, l’Església Evangèlica Baptista, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, la Mesquita de Vilafranca del Penedès, les Parròquies de Vilafranca i Sukyo Mahikari.
Que vagi bé i que sigui del tot interessant, no se m’acut millor desig.
Roderic Villalba, ateu recalcitrant -gràcies a Déu-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada