Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

29 d’octubre del 2023

Per què ens agrada tant queixar-nos?

Fantàstica la Laura Saula en les seves reflexions (Per què ens agrada tant queixar-nos? Aprendre a viure amb les regles del joc de la vida és un dels elements clau per deixar aquest mal hàbit Laura Saula ARA Estils 15/10/2023 ). Comparteixo algunes reflexions.
Diu un proverbi oriental que, si un mal té remei, no serveix de res queixar-se. De la mateixa manera, si el mal no té remei, tampoc serveix de res. És a dir, la queixa és inútil i només fa que omplir l’ambient i l’esperit de negativitat. I tot i això, som moltes les persones que vivim els dies entre queixes i laments.
¿Com pot ser que la queixa estigui tan estesa? La vida és complexa, amb moments bons i moments dolents. Per tant, hi ha motius reals per queixar-nos quan les coses no van com nosaltres voldríem. “No ens han educat per tenir una mirada justa de la vida, sinó molt crítica. Hauríem d’aprendre a tenir una mirada més apreciativa i, al mateix temps que una cosa no ens va bé, mirar el que sí que va bé”.
En general, acostumem a tenir una baixa tolerància a la frustració. Tot plegat incentiva que, al final, sigui molt difícil no caure en la temptació de que “Cal conèixer les regles del joc de la vida i saber que les coses no sempre seran com un vol que siguis. Hem de normalitzar aquest fet i, a partir d’aquí, veure que no té sentit queixar-nos d’aquesta normalitatxar-nos. “És més fàcil això que buscar-nos la vida”. Es veu la diferència entre les persones que se centren a voler resoldre les coses i les que només volen explotar emocionalment perquè les cuidin i els donin una solució.
“Hi ha molta gent que exigeix a la vida que tot sigui com ella vol. I aquí no estem jugant a l’oca, sinó al parxís. Per tant, aquestes són les regles del joc de viure. La vida fa el que pot i el que vol, i passa el que passa”
“Cal que entenguem que una cosa ens frustra perquè les nostres expectatives no s’han produït, i el que ens toca és generar circumstàncies perquè ens passi tot allò que volem”.
Compte especials amb els més petits i amb els adolescents! La intolerància a la frustració els pot complicar, i molt, la vida.
Doncs això, endavant, de derrota en derrota fins a la victòria final! I sense rondinar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada