18 de juliol de 2014

El principi de Peter. Carme Ortoll i Pilar Olivares, l'enhorabona !

Laurence J. Peter descriu com tants i tants lloc d'importants responsabilitats són ocupats per persones incompetents. Al diari Avui d'avui 18 de juliol Jordi Bufurull se'n fa ressó.

Les persones van escalant llocs de responsabilitat en funció dels mèrits, fins que arriben a un punt en què ja no escalen més perquè la seva actuació pot haver arribat a un estadi que no els permet pujar més, o sigui, al seu grau d'incompetència. El que és greu, però, és que ja no retornen al punt inferior, on la seva competència estava provada.  I així va el món! 

No és el cas que ens ocupa. La Carme Ortoll, nova Directora General d'Educació Infantil i Primària del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Pilar Olivares, nova Inspectora d'Educació al Baix Llobregat són casos -per sort no els únics- que no s'inclouen en el principi de Peter. Ans el contrari.

Competents, amb empenta i criteri, són on són per mèrits propis. S'han guanyat a pols la nova parcel·la de responsabilitat que els ha estat assignada. I se'n sortiran esplèndidament bé, com han fet fins ara en totes i cadascuna de les tasques professionals que han desenvolupat.

Els que hem tingut la sort de treballar amb elles bé que ho sabem. No tenim cap mena de dubte. Cal felicitar-les i desitjar que tinguin la voluntat i l'encert que, amb tota seguretat, necessitaran.

Corria, corre i correrà un acudit recurrent sobre la diferència entre la Màfia i el Departament que ens ocupa. La resposta era fàcil: la Màfia està organitzada.
Organitzem-nos bé i desmantellem de l'imaginari col·lectiu aquest tipus de brames recurrents. 
"Ara és l'hora". O no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada