Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

16 de setembre del 2024

El 7

El 7 és considerat un nombre màgic perquè es compon del sagrat número 3 i del terrenal número 4. Així, així, estableix un pont entre el cel i la terra. Asseguren que per a Pitàgores el 7 era “el número perfecte”; Dante Alighieri ho feia servir en les seves obres; i la Bíblia ho esmenta amb freqüència.
“El número 7 -va dir Hipòcrates- per les seves virtuts ocultes, tendeix a fer totes les coses; és el dispensador de la vida i font de tots els canvis, ja que fins i tot la Lluna canvia de fase cada set dies: aquest nombre influeix en tots els éssers sublims”.
En les Sagrades Escriptures, el número set simbolitza sovint la perfecció. El Gènesi ens diu que Déu va crear el cel i la Terra en sis dies i, un cop completats, va descansar el setè dia (Gènesi 1; 2:1-2). En els temps bíblics, els números solien simbolitzar un significat més profund.
7 són els dies de la setmana.
7 són els samurais.
7 vides tenen els gats.
7 és la meitat de 14.
77 quilos és la quantitat de menjar que, de mitjana, desaprofita cada espanyol durant l’any.
77 quilos és el nom d’un restaurant situat al carrer Mallorca de BCN on no hi falta ni sobra res.
77 quilos és el que jo peso de fa anys. 77 quilos d'humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari si ho consieres oportú