Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

8 de juny del 2015

Cap de setmana de juny

Cap de setmana de celebracions, divendres i diumenge. Que els fills facin 17 i 19 anys fa goig, naturalment.

El dissabte, amb les rutines de dissabte: esmorzar de forquilla i ganivet, comprar a plaça, visita a Montblanc... i futbol. Emocionant, i millor encara si tot acaba bé. 

Un diumenge singular. De la mà de VINSEUM ens desplacem al Maresme. Visitem el parc tecnològic Cella Vinaria de Teià, que permet entendre com era el cultiu, la producció i la comercialització del vi en l'època romana. 
I a la DO Alella. Els cellers Alta Alella, al parc natural de la serralada de Marina, tecnologia punta i ganes de fer bé les coses. I una autoestima a prova de bomba, amb certa sobredosi de suficiència per part de segons qui. Ningú no és perfecte!
Un té la sensació que hi ha molta gent del ram del vi i del cava que fa moltes coses molt ben fetes. I que la DO Alella, amb 18 municipis implicats, 8 empreses vitivinícoles, un grapat de gent entusiasta que editen una bona revista, Papers de vi, i un consorci per treballar aliniats, té el futur encarrilat.

A la tarda, al Taronger, la presentació d'un llibre de filosofia. La resistència íntima: assaig d'un filosofia de la proximitat de Josep M. Esquirol. 
Que una seixantena de persones s'apleguin un diumenge a la tarda en una presentació d'un llibre de filosofia et reconforta i et fa pensar que no tot està perdut. I que la cultura no és només allò que et diferencia del poble del costat, ni el ganxet de l'àvia, ni l'oci de les masses,  sinó també el conjunt de disciplines que són en si guia i essència del progrés de l'esperit, com ara la filosofia.

I al cap, la Patum. La Patum que ahir van cloure i a la qual tinc ganes de tornar-hi. 
I el Conti, que continua la seva aferrissada lluita a favor de la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada