Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

6 de març del 2015

Bon cap de setmana

El trànsit de la setmana laboral al cap de setmana és de les coses bones que se'ns presenten setmana rere setmana. 
Els divendres a la tarda - vespre - nit s'estiren i propicien el pas de les rutines laborals setmanals al cap de setmana.

L'oferta d'avui és immillorable. A 2/4 de 8,  presentació de llibre El camí ral de Vilafranca a Montblanc, a l'auditori del Vinseum. M'interessa, i ara us ho explico.
Des del 1989 que vaig aterrar a l'Alt Penedès calculo que hauré fet uns1500 viatges (d'anada i tornada) de Vilafranca del Penedès a Montblanc, on  viu el pare i una germana meva. 
Un per setmana aproximadament. Uns 180.000 km, que no són pocs. Si comptabilitzés també, els cinc anys que vaig estar treballant i visquent al Baix Penedès, arribaríem  als 200.000 km, unes 5 voltes al nostre planeta. Potser que contacti amb els responsables del Guinnes Worl Records...

A 2/4 de 9 del vespre, lliurament del XVIè Premi de narrativa El Lector de l'Odissea, a l'auditori municipal, amb un espectacle que combina poesia, música i arts visuals, dirigit per Pep Puig. 
Aquest premi és una iniciativa de gamma extra, trencadora i amb solera.Per molts anys!
Ahir al matí, a Catalunya Ràdio, vaig sentir una notícia ben trista: el 2014 van tancar portes dues llibreries al dia a l'estat, el doble que l'any anterior. A hores d'ara en queden unes tres mil a l'estat espanyol, de les quals unes 400 són catalanes. Tant de bo puguem continuar disposant d'un parell de bones llibreries a Vilafranca del Penedès.

A 1/4 d'11 el Cine Club Vilafranca ens oferirà una bona pel·lícula: Mil noches, una boda. Ficció dins la pròpia realitat en femení.
 

Dissatbe farem la 1a -i penúltima- calçotada de la temporada, la filològica, a can Cervera, a Torrelles de Foix. 
Sempre és reconfortant retrobar-se amb els calçotaires de cada any, fer-la peta una  estona... i disfrutar d'un bon àpat. Si el temps acompanya llavors sí que ja és espectacular.

El diumenge, a les 11, farem la darrera sessió del Revers del Museu. Visitarem el centre de documentació per descobrir alguna de les tasques més desconegudes que es duen a terme. Realment han estat unes visites molt interessants.

I per dinar, a petició de l'hereu de la casa, un adolescent que dilluns es va convertir en donant de sang, un bon vermut -que fa festa- i faves a la catalana. De cine!

A les 7 de la tarda la Polifònica de Vilafranca ens oferirà la rondalla La Santa Espina, a l'auditori municipal. Solvència contrastada. Som i serem gent catalana...
Som i serem gent catalana
Som i serem gent catalana

Enllestirem la setmana no sense abans acabar de llegir el darrer llibre de la Milena Tusquets, También esto pasará. 
Dilluns l'hem de comentar, a la feina, amb la secció femenina que ja el va llegir d'una tirada ara fa quinze dies. 
A hores d'ara encara no sé si hi ha una literatura femenina, una mirada femenina a l'hora d'escriure o no. Però això és una altre tema...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada