Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

9 de novembre del 2012

Lector de Martí i Pol

Demà passat dia 11 farà 9 anys de la mort de Miquel Martí i Pol, segurament el poeta català més popular,  que ha aconseguit una poesia d'abast universal a partir del seu particular món de Roda de Ter.

Des de 1980 que sóc  "lector de Martí i Pol". Així ho corrobora un ex-libris meu de l'època on, a part de l'escut de la vila de Montblanc, hi ha aquesta llegenda: "Roderic Villalba i Pérez. Mestre - catalanista practicant - solitari i solidari - embrutapapers - lletraferit - lector de Martí i Pol. Montblanc (Conca de Barberà) Països Catalans". Com a divisa no estava gens malament, oi?

Una dècada més tard vam mantenir una breu relació epistolar i fins i tot vaig tenir el goig de poder compartir amb ell una estona, a la biblioteca Torras i Bages de Vilafranca.

La veu tendra i tenaç que s'apagà ara fa tot just nou anys m'ha acompanyat, doncs,  bona part de la meva vida. Bé que ens ajuda a viure la poesia. Per sort, sempre hi haurà poesia.

 

1 comentari:

  1. Gràcies per fer-lo recordar!!!
    Immensament viu per tots aquells que l'estimem--i en som molts!!!--
    Ja fa uns quants anys que vaig fer-ne un llarg poema, i a finals de l'any passat en vaig poder deixar constància dins el primer poemari que vaig tenir la sort de publicar.
    He penjat el poema al meu bloc... ho dic per si et ve de gust de llegir-lo. El bloc es diu "versalliberat"

    ResponElimina