Benvingut/da al meu espai web. El recupero el setembre de 2022 després d'uns anys d'aturada biològica. Aquí hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva. És un producte per a l’autoconsum que, si a més a més pot arribar a interessar a més persones humanes, doncs millor que millor. Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Hi ha un precepte sota el qual intento viure: "prepara't per al pitjor, espera el millor i accepta el que vingui" (Hannah Arendt). Som una "road movie" on el camí o la carretera representen els obstacles que cal superar i que ens permeten superar-nos a nosaltres mateixos (Vicenç Pagès Jordà). Guillamino ho ha establert amb exactitud: "La vida són tres baixades, dues corbes tancades i una bona pujada". I això en el millor dels casos m'atreviria a dir. La veritat la construïm entre tots, o no? Sóc del tot conscient que tots aquests links desapareixeran com llàgrimes en la pluja (Blade Runner).

24 de gener de 2023

Sèries

El 2008 es pot considerar l’esclat del fenomen de les sèries, amb l’estrena de títols mítics com “Breaking bad” i “Sons of anarchy”. Aquest any va començar la crisi financera mundial que encara estem pagant i que va deixar els pobres més pobres i els rics més rics (Irene Casellas).
No he estat mai un gran consumidor de sèries. M’agrada més el cinema, la sala gran i la foscor en companyia d’altri. Ara estem veient a Filmin la 3a temporada de “The split”, una sèrie sobre advocats que posa el focus en els divorcis. A cada episodi se’ns presenten parelles que se separen per motiuss diversos. La `serie combina els diferents casos que arriben al bufet amb les relacions dels protagonistes, el veritable motor de la sèrie.
Com diu el Toni de la Torre a El Temps la separació d’una parella és una situació emocionalment complexa que, a més, és poc compresa des de fora dels implicats. És una decisió vital que socialment està connotada tan negativament que sovint se la tracta d’una forma similar a la mort, amb una sensació d’incomoditat i de por.
La sèrie està bé. Té com a punt fort la minuciositat amb que retrata la dissolució del matrimoni, explorant totes les esquerdes de la seva crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada