Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

22 de febrer del 2015

Cap de setmana

Dissabte al matí fem un tram del Camí del riu , el de Sant Quintí de Mediona, fins a ca l'Oliver. Sempre és d'allò més interessant fer una ruta de la mà de gent que se la coneix, pam a pam. Les amenaces de tempestes disperses s'esvaeixen, fins a la tarda.
De tornada de la Conca, a l'alçada de La Bisbal del Penedès, cap a 3/4 de 6 de la tarda, la tempesta perfecta. A sobre nostre, una clapa de sol espaterrant; a pocs kilòmetres un cel ben tapat i amenaçador, amb trons i llamps espectaculars i un arc de Sant Martí de postal... Un espectacle total, amb un contrast de llums i ombres que feia temps que no veia. Molt més estimulant que l'aigualit mapping a la façana de l'ajuntament de Vilafranca, a les 20h, un suposat espectacle visual de curta volada.

L'activitat El revers del Museu, organitzada pel VINSEUM avui a les 11h, totalment recomanable. Una visita guiada als magatzems de VINSEUM, a Cal Pa i Figues i al Fòrum Baltà. De la mà de la Carmina, conservadora (preventiva, curativa i m'atreviria a dir que pal·liativa -tot i que la Carmina no ho ha corroborat-) i restauradora.
Ha estat una oportunitat única per fer el tafaner, per conèixer el treball d'inventariar, diagnosticar, tractar, investigar i guardar cadascuna de les més de 18.000 peces que VINSEUM té als seus fons. Ha estat una molt bona estona. 

El cap de setmana sempre et permet trencar les rutines dels dies laborals. Sense pretendre, això sí, arribar a tot arreu. Les múltiples ofertes de la Vilafranca Capital Cultural Catalana 2015 no t'ho posen fàcil. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada