Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

7 de maig del 2024

Eurovisió 2024

La 68a edició del Festival de la Cançó d'Eurovisió 2024 tindrà lloc a Malmö, Suècia, el 7, 9 i 11 de maig de 2024. Llegeixo que Malmö es blinda per evitar qualsevol atac terrorista durant el festival.
Un cercle perfecte. Això és el que experimentarà Eurovisió aquest any. El 2024 marca el 50è aniversari de la victòria d’ABBA al festival de la cançó amb 'Waterloo', considerada la millor cançó de tota la història del festival.
Em pregunto si el festival en si mateix no és una prova fefaent de la decadència d’Europa. Decadència musical, en consonància a moltes altres decadències: política, econòmica, cultural…
No sé si fa 68 anys tenia sentit un tinglado d’aquestes característiques. El que sí sé és que ja fa molts anys que aquest festival és una rampoina sense valor que ningú no s’atreveix a tallar de soca-rel.
I, per acabar-ho d’adobar, es carrega políticament el festivalet amb invitats fantasma com ara Israel i amb polèmiques de pa sucat amb oli pel que fa a les votacions i les consideracions estratègiques. Una pantomima dels estats que no aspiren a altra cosa que a marcar paquet.
Musicalment parlant, del tot insignificant. Va home va! Que pleguin d’una punyetera vegada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada