Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

9 de maig del 2023

Aigua!

Molt bon reportatge de la corresponsal de TV3 als USA, la Lídia Heredia. La sequera està deixant sense aigua el Gran Llac Salat de Utah. Una nevada no arregla 20 anys de sequera: la gestió de l'aigua al sud-oest dels EUA. El Gran Llac Salat i el riu Colorado són dos exemples dels problemes de la sequera i la sobreexplotació de l'aigua als Estats Units.
Bon treball el de la Violeta Tena a EL TEMPS: Oasis enmig de la sequera.
I un crit d’alerta de la Silvia Barroso a El Món: Pagesia amenaçada i fast food.
"Necessitem que no mori la pagesia perquè no mori el país, amb el territori abandonat i la desaparició progressiva del producte de proximitat, tan lloat i tan poc defensat".
Patirem… i molt. Sentint les declaracions de pagesos i ramaders un té la sensació que el pitjor encara ha d’arribar i que “això no s’arregla ni amb diners.” Mala peça al teler!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada