Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

12 d’abril del 2020

Aturada biològica - Covid19

Des de fa quatre setmanes que estem patint una mena d'aturada biològica provocada per la crisi humanitària de la Covid-19. Un parèntesi vital, una pausa que ha obligat mols professionals a multiplicar-se i a arriscar la seva salut. Ens ha fet prendre consciència a tots plegat de la nostra vulnerabilitat i com és de fàcil sortir de la zona de confort on molts de nosaltres estem instal·lats.
Després de la fase crítica d'alta propagació els entesos diuen que s'hauria d'entrar en un llarga fase de distanciament social. Consideren que després dels confinaments hauríem d'estar més d'un any sense fer la vida social que fèiem abans que es declarés la pandèmia per evitar noves onades de propagació del virus. Què llarg se'ns farà tot plegat! 
Aquests dies he vist la darrera peli sobre la vida de l'Stephen Hawkings i he llegit les conclusions del seu liibre Història del temps. És rotund i alliçonador: som uns primats en un planeta menor d'una estrella normal, però podem entendre l'univers. Ho podem entendre tot... o gairebé.

1 comentari:

  1. Hi ha moltes coses que no entenem i potser no entendrem mai. I algunes potser tampoc cal. En fi, estic d'acord amb tu que se'ns farà llarg aquest desconfinament amb distanciament social, essent com som sers socials...
    Bona Pasqua, Roderic!

    ResponElimina