Benvingut/da al meu espai web. Hi trobaràs una mica de tot, com a les cases de pagès. No és la meva pretensió aportar llum a la foscor, ni oferir una experiència immersiva, ai las! Jubilat l’estiu de 2022, no tinc horari fixe; obro i tanco quan puc. Camino per la vida sense fer gaire soroll. Vaig fent amb la certesa de saber que sóc viu i que, per tant, escric. "Per escriure alguna cosa, cal creure en alguna cosa. Cal conservar, almenys, una fe última, una darrera esperança". Gaziel, Meditacions en el desert (1946-1951)

20 d’octubre del 2022

Neurociència. David Bueno 15/9/2022

La fundació Pinnae ens ofereix una conferència del David Bueno a una hora raonable, a les 19h al Fòrum Berger Balaguer.

No desaprofito l’ocasió. Fa uns anys vaig tenir l’oportunitat de parlar amb ell una estona. Va fer una conferència al Servei Educatiu de l’Alt Penedès i, en acabar, vam anar a fer un beure al bar de la cantonada, tot esperant que parés de ploure.

És un bon comunicador i té les idees clares. El tema: el cervell dels adolescents. És el seu darrer llibre i s’entén que l’auditori estigui ple de gent. Els adolescents donen per això i per molt més!

Sóc conscient que la neurociència ha avançat -i molt- els darrers anys però  tampoc no espero receptes ni avenços miraculosos. Sí que aporta el seu gra de sorra en la difícil tasca d’esbrinar el funcionament del nostre cervell i els enigmes de la nostra voluntat.

El David es posa la gent a la butxaca ja de bon començament i té l’habilitat de verbalitzar ordenadament i de forma entenedora moltes coses que ens pensem o que tenim en ment de manera desestructurada. 

Aplica una bona dosi de sentit comú, no és pretensiós ni pedant i no pontifica, la qual cosa és molt d’agrair. Sempre fa de bon escoltar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada